Zanzibar & Tanzania, here we come!
Blijf op de hoogte en volg Marije
29 November 2012 | Nederland, Diepenveen
Aan de vooravond van een groot avontuur schrijf ik mijn eerste berichtje op mijn blog. De backpacktassen staan ingepakt klaar, de goede muziek staat op mijn mp3-speler en mijn kleren voor morgenochtend liggen klaar. Om 6 uur ’s morgens zal ik wegrijden uit Deventer om daar voor een half jaar niet terug te komen. Morgen begint het grote avontuur: mijn derde ‘bezoek’ aan Afrika. Nu zeg ik wel dat morgen het avontuur begint, maar de afgelopen weken zaten vol met leuke voorpret, zenuwachtige kriebels, nadenken over hoe het daar zal zijn en nog veel meer.
Wat ga ik nu eigenlijk doen? Samen met Judy ga ik voor een half jaar naar Tanzania. De eerste drie maanden zullen we verblijven op Zanzibar, ja, dat mooie eiland met de mooie stranden. We hebben daar een project gevonden van World Unite waar we in kunnen stromen in een behandelprogramma voor ex-drugsverslaafden. Hoe het er daadwerkelijk uit komt te zien, is nog de vraag, maar wie weet kunnen we daar wat psychomotorische therapie (de achtergrond van Judy en mij) implementeren. Wat we verder allemaal mee zullen maken, kun je hier lezen, mocht je dat willen.
Morgen vliegen we om 11.40 van Schiphol weg nadat we zijn uitgezwaaid door een leuk uitzwaaicomité! Via Instanbul zullen we zaterdagochtend vroeg op Dar Es Salaam landen, waarna we met de taxi naar de haven worden gereden en met de boot naar Zanzibar zullen gaan. Het is daar nu ruim 30 graden overdag, terwijl jullie na het weekend misschien wel de sneeuw hier hebben liggen.
Hieronder staat mijn Tanzaniaanse nummer en het adres op Zanzibar waar ons project aan verbonden is. De volgende keer zal het berichtje vanuit Tanzania zijn met wie weet welke ervaringen rijker.
Zenith Tours & Travel Ltd.
Att: Marije Vermerris
P.O. Box 3648
Zanzibar
Tanzania
Mobiel nummer: +255 772 815630
29 November 2012 - 21:08
Maurits Uijting:
hallo Marije en daarmee ook Judy hoop ik,
Ik hoorde en las van de voorpret en jullie plannen.
Heel veel plezier, ondekkingen, verrassingen, PMT-mogelijkheden en ontmoetingen op jullie reis.
Ben benieuwd naar de ervaringen en zal jullie zeker blijven volgen.
groet Maurits -
29 November 2012 - 21:19
Annesophie:
Lieve Marij,
Het is bijna zo ver... Spannend! Ik wens je een voorspoedige reis toe en een super tijd daar!!
Ik ga je volgen.
Maak er wat moois van :)
Liefs! -
29 November 2012 - 21:47
Christa:
He wat leuk om te lezen dat je toch weer naar Afrika gaat!!
Geweldig... toch een project gevonden. Gaaf hoor!!
Nou ik wens je heel veel plezier.. Zanzibar is echt heel gaaf hoor, zwemmen met dolfijnen is echt een aanrader..
Ik ga je volgen.
Christa
30 November 2012 - 07:37
Eva Krabbenbos:
Hej Marije!
Super veel plezier en een goede reis!
Groet,
Eva -
30 November 2012 - 17:14
Aniek Dijkhof:
Ha Marije,
super dat je nu echt gaat! Zanzibar is inderdaad mooi, wel jaloersmakend dat jij op witte stranden in azuurblauw water gaat zwemmen met dolfijnen en wij hier achterblijven in het koude Nederland. Maar het is je zeker gegund. Hopelijk wordt dit net zo'n mooi avontuur als je eerdere ervaringen in Afrika.
Ben benieuwd naar je verhalen, met name wat je aan mogelijkheden ziet voor de PMT. Ik zal het gaan volgen...
Veel plezier,
xx Aniek
04 December 2012 - 13:18
Lieke:
Ik kijk uit naar je volgende verhaal!!